+36 42 787-883, +36 20 442-6646 medallvet@gmail.com
4405 Nyíregyháza Pásztor utca 7.

Az Ön állata is fél a tűzijátéktól? Gondoskodjon időben a védelméről!

Kedves Gazdik!

Hamarosan ismét itt a Szilveszter, a tűzijátékozás ideje. Ne feledjük, hogy az állatok sokkal érzékenyebbek a hirtelen fény- és hanghatásokra, mint mi, emberek!

KEZDJÉK MEG AZ ELŐKÉSZÜLETEKET MÁR MOST!!! 

Néhány tanács kutya- és macskatartóknak:

  • – A tűzijáték okozta stressz és félelem csökkentésére többféle gyógynövényes nyugtató (mellékhatásmentes) készítmény érhető el, ezeknek azonban legalább 1-2 hét szükséges, hogy a megfelelő hatóanyag-szint kialakuljon, ezért érdemes már MOST elkezdeni az adagolásukat!

 

  • – Állatorvosi rendelőben és állatpatikában kaphatók olyan vényköteles nyugtatók is, melyeket a tűzijáték napján lehet adni az állatoknak

 

  • – Biztosítsunk az állat számára biztonságos búvóhelyet, ha lehet, erre az időszakra érdemes őket zárt helyre vinni (lakás, garázs, pince, stb…)

 

  • – A kutyáknál már kötelező a CHIP-es jelölés, de macskáknál is van rá lehetőség, így amennyiben az állat mégis elszökik otthonról, a megadott adatok alapján a gazdi azonnal értesíthető (Kérjük, ha a chipezésnél megadott adataikban – pl. lakcím, telefonszám – változás volt, telefonon jelentsék be az állatorvosuknak! )

 

  • – A beteg, idős állatokra különösen figyelni kell, mert a meglévő betegségeik tünetei (pl. szívbetegség, epilepszia) felerősödhetnek, hirtelen zaj hatására az állatok sokkot kaphatnak !