+36 42 787-883, +36 20 442-6646 medallvet@gmail.com
4405 Nyíregyháza Pásztor utca 7.

Hőkamerás állapotfelmérés

A hőkamerás állapotfelmérést már évek óta sikerrel alkalmazzák a humán orvoslásban, és napjainkban kezdik bevezetni állatgyógyászati alkalmazását is.

A termográfia a test hőmérsékletének jellegzetességeit, különböző ingerekre adott változásait vizsgálja. Segítségével kimutathatók olyan elváltozások is, melyek tüneteket még nem okoznak, például gyulladások, keringési zavarok, gócok, daganatos elváltozások, stb.

A hőkamera a test felszínéről érkező sugárzásokat érzékeli, és egy modern számítógépes program segítségével látványos, színes képpé alakítja át. A kamera rendkívül érzékeny, már néhány század °C-nyi eltérést is képes detektálni.

Maga a vizsgálat egy fénykép készítéséhez hasonló, nem jár az állat számára fájdalommal, szúrással, érintéssel, illetve a készülék nem bocsát ki káros sugarakat, így a vizsgálat teljesen biztonságos.

Meg kell jegyezni azonban, hogy a termográfiás vizsgálat nem helyettesítheti az egyéb képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat (röntgen, ultrahang). Mint kiegészítő diagnosztikai eljárás vehető igénybe, mivel ezzel az eljárással nem lehet konkrét betegséget diagnosztizálni. A vizsgálat célja egy adott terület alul- illetve túlműködésének megállapítása, a végső diagnózis felállításának segítése, illetve olyan elváltozások kimutatása, melyekből később betegség alakulhat ki.

A hőkamerás állapotfelmérés állatgyógyászati felhasználása Magyarországon még gyerekcipőben jár.

Reméljük, hogy új szolgáltatásunkkal minél jobb eredményt érhetünk el a betegségek megelőzésében és minél korábbi diagnosztizálásában, így is szolgálva pácienseink egészségét!